Omring jezelf met positieve mensen, want je wordt uiteindelijk als de mensen met wie je omgaat.

Zoeken

Nieuwsbrief

Slaapproblemen door stress

Acht op de tien Nederlanders ligt 's nachts wel eens wakker. Voornamelijk door stress. Daarbij heeft bijna 40 procent van de Nederlanders regelmatig last van slaapproblemen.  Dat blijkt uit onderzoek van de Nationale Zorgbarometer onder 621 mensen. Het onderzoek is uitgevoerd door Blauw Research in opdracht van zorgverzekeraar VGZ.
 
Bijna een kwart van de Nederlanders voelt zich doorgaans vermoeid en nog eens 11 procent voelt zich zelfs erg vermoeid. Daar staat tegenover dat 45 procent van de deelnemers zich meestal (erg) uitgeslapen voelt. Vrouwen voelen zich vaker vermoeid, evenals jongeren. Vijftigplussers juist minder vaak.
 
Oorzaken en oplossingen
In de meeste gevallen zijn stress en geldzorgen reden van wakker liggen. Vrouwen kunnen ook vaak niet slapen door een snurkende partner. Als beste remedies tegen slapeloosheid zien Nederlanders het open zetten van een raam, het zorgen voor een vast ritme of het lezen van een boek.
 
Vrouwen zien ook heil in een warm bad, terwijl mannen effect verwachten van het nemen van een slaapmutsje, veel sporten of seks. Mensen met structurele slaapproblemen hebben vaker dan gemiddeld het idee dat slaappillen goed helpen.
 
Gevolgen
Bijna alle deelnemers denken dat slapeloosheid gevolgen heeft, variërend van een kort lontje, een slechter concentratievermogen, sombere gevoelens en. Daarbij zijn ze het er over eens dat je slaapproblemen serieus moet nemen.
 

Meer dan de helft is van mening dat mensen met slaapproblemen een gevaar op de weg vormen. Tot slot is 77 procent van de ondervraagden onbekend met online zelfhulptools voor slaapproblemen.
 
Bron: Nu.nl

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]