We kunnen alleen veranderen wat we erkennen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Het gaat niet lekker met ons

Weer geinteresseerd zijn in de wereld van de ander. Dat valt niet mee als het niet meer 'lekker tussen jullie loopt' maar door met respect naar de ander te blijven kijken en luisteren kun je gemakkelijker gaan onderzoeken waar de problemen vandaan komen. Als het lukt om weer plezier met elkaar te krijgen dan krijgen irritaties en ongeduld minder snel vat op jullie. Je bent dan ook eerder geneigd met elkaar te praten in plaats dan te vitten of ruzieën.

Hoe pak je dat zelf op als je niet met een relatie coach of -therapeut aan de slag wilt? Plan een avondje uit, ga eens samen uit eten, maak een wandeling. Ga een weekendje weg zonder de kinderen. Want de kids zijn superfijn maar om jullie relatie te verbeteren is het belangrijk dat je ook tijd doorbrengt zonder de kinderen. Je kunt dan tenslotte ongestoord in gesprek zijn.
Durf ook de stilte toe te laten of stem af dat je tegen elkaar kunt zitten zonder dat de ander verwacht dat er fysieke intimiteit op volgt. De intimiteit die er is door samen te zijn is soms voor de ander al spannend genoeg omdat het al een tijdje niet lekker loopt. Accepteer dat je partner dan ook even geen zin in sex heeft.

Belangrijk is om samen in elkaars wereld te blijven: ga eens samen een weekend op stap, ga samen naar het theater, kortom: doe dingen samen die jullie allebei leuk vinden.

Contact   06 102 88 777 info@coach-counsellor.nl
Gerelateerde pagina's[+]
Gerelateerde pagina's[-]